Вие сте тука

semaforko.mk – Веб страна на РСБСП за сообраќајна едукација на децата

Во услови кога надлежните институции препорачуваат ограничено движење на децата, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата  со препорака до родителите да бидат активни, креативни и да го исполнат времето на децата со едукативни активности и едукативни содржини.  Оваа е време кога можете и треба  да поработите заедно со децата и да ги научите како треба да се однесуваат со цел да бидат безбедни во сообраќајот. Во таа насока потенцираме дека сообраќајната едукација на децата никогаш не е доволна и никогаш не е досадна.

Согласно тоа РСБСП препорачува да се користи веб страната  за деца  https://semaforko.mk/ каде што децата на креативен и забавен начин може да научат многу нешта за патниот сообраќај.Поточно, на веб страната ќе најдете:

 • совети за децата за безбедно учество во сообраќајот
 • боенки со мотиви од сообраќајот
 • сообраќајно едукативна литература за деца
 • едукативни видео спотови за деца
 • тест за проверка на знаењето од областа на сообраќајот
 • корисни совети за родителите
 •  други креативни содржини

Време е да се обноват знаењата во сообраќајот.  Безбедни учесници во сообраќајот уште од најрана возраст.

semaforko.mk

#УЧИМЕСООБРАЌАЈ

 

Цели групи

 • Автомобили
 • Велосипедисти
 • Деца во сообраќајот
 • Млади
 • Моторциклисти
 • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот