Вие сте тука

РАБОТНА СРЕДБА НА РСБСП И АВП ВО ЉУБЉАНА

На 9 декември 2022 година во Љубљана, м-р Гордана Кожуваровска, претседател на РСБСП и Владимир Лазаров, секретар на РСБСП, остварија работна средба со раководството на Агенцијата за безбедност на сообраќајот на Република Словенија (АВП). На средбата претставници од сите сектори на АВП ги презентираа нивните активности, а потоа беа разменети искуства од работата на РСБСП и АВП, се разговараше за натамошните заеднички активности, а посебен акцент беше ставен на превентивата за зголемување на безбедноста на сите категории учесници во сообраќајот, од најмладите па до највозрасните учесници.
 

Цели групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот