Вие сте тука

ВО ТЕК Е КАМПАЊА ЗА МОТОЦИКЛИСТИ И ВЕЛОСИПЕДИСТИ

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата во месец мај 2023 година ја реализира кампањата за одговорно и безбедно учество на мотоциклистите и велосипедистите во сообраќајот. Целта на кампањата е подигање на свеста за почитување на сообраќајните правила и прописи, користење на заштитна опрема, во прв ред заштитен шлем, и зголемување на безбедноста на мотоциклистите, велосипедистите и останатите учесници во сообраќајот на патиштата. РСБСП кампањата ја реализира во соработка со Министерството за внатрешни работи и Факултетот за безбедност - Скопје, низ едукативно- превентивни активности во повеќе градови.

Цели групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот