Вие сте тука

Реализирана кампања „Вози одговорно за празникот на љубовта и виното“

Во првата половина од месец февруари 2024 година Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, во соработка со Министерството за внатрешни работи и Факултетот за безбедност – Скопје, реализира кампања под мотото „Вози одговорно за празникот на љубовта и виното“.Кампањата се реализира со цел да се подигне свеста на возачите да не управуваат со моторно возило доколку одлучат да консумираат алкохол. Кампањата се реализираше во Скопје, Битола, Кочани, Кавадарци, Дебар, Кичево, Струга, Охрид, Ресен, Крушево, Берово, Куманово, Гевгелија, Свети Николе и др. На возачите им беше поделен едукативно-превентивен материјал и беа потсетени на сообраќајните правила и прописи, како и на нивната улога во зачувувањето на безбедноста на сите учесници во сообраќајот на патиштата.

Целни групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот