Вие сте тука

НЕ УПРАВУВАЈТЕ ВОЗИЛО ПОД ДЕЈСТВО НА АЛКОХОЛ!

    РСБСП апелира:

•  Бидете внимателни за време на Новогодишните празници.

•  Почитувајте ги правилата и прописите во сообраќајот.

•  Не управувајте возило под дејство на алкохол!

•  ВОЗЕТЕ ОДГОВОРНО И ПАТУВАЈТЕ БЕЗБЕДНО!

               Возењето под дејство на алкохол е опасно и може да предизвика материјална штета, но и повреди и загуба на човечки животи. Не дозволувајте непромислена грешка во сообраќајот да го наруши вашето и спокојството на другите.

               Уживајте во празничното расположение, прославувајте одговорно и возете безбедно.

                                      СРЕЌНИ, ВЕСЕЛИ И БЕЗБЕДНИ ПРАЗНИЦИ!

 

Цели групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот