Вие сте тука

КАМПАЊА „НА МАТУРСКА ВЕЧЕР БЕЗ АВТОМОБИЛ“

Во месеците април и мај 2023 година РСБСП, во соработка со МВР, реализира кампања под мотото „На матурска вечер без автомобил“. Кампањата традиционално се реализира во овој период од годината со цел да се влијае врз младите за време на матурските прослави да не управуваат моторно возило под дејство на алкохол. РСБСП секоја година редовно апелира
на совесност и сериозност затоа што сообраќајот не е игра. Кампањата се реализираше во повеќе средни училишта во Скопје, Битола, Охрид, Куманово, Кочани, Виница, Кавадарци, Тетово, Струга, Велес, Ресен, Прилеп, Демир Хисар и др. Матурантите, преку едукативни предавања, беа потсетени на сообраќајните правила и прописи кои треба да ги почитуваат како идни возачи и им беше упатен апел на матурската вечер да одат без автомобил заради својата, а и безбедноста на другите учесници во сообраќајот.

Целни групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот