Вие сте тука

#ЈасВетувам - нова кампања на РСБСП

Личниот придонес и личната одговорност се најважни во сообраќајот.
Сите ние знаеме како треба да се однесуваме зад воланот и што е она што треба да го правиме за да бидеме безбедни учесници во него, но многупати ги занемаруваме правилата и свесно правиме грешки кои на крајот „ги плаќаме“ скапо. 
Со цел подигање на свеста и зголемување на личната одговорност, РСБСП од денес започнува нова едукативна активност насловена‪#‎ЈасВетувам‬ преку која секој учесник во сообраќајот ќе треба да даде свое ‪#‎ветување‬ за безбедно и одговорно учество во сообраќајот.‪#‎ВозиОдговорно‬

Јас ветувам дека ќе возам одговорно", "Јас ветувам дека нема да пијам кога возам", "Јас ветувам дека ќе ги почитувам правилата"...ова се само дел од пораките кои денес ги оставија охриѓани на првиот од низата едукативни настани кои РСБСП ги организира во соработка со Porsche Macedonia. ‪#‎ЈасВетувам‬ е нова едукативна активност која што од денес се реализира на туристичките места во Македонија.

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот

© 2019 rsbsp.org.mk | РСБСП E-mail
Developed by Kajgana Media