Вие сте тука

Избрани добитниците од наградниот натпревар "Македонија се сака на точак"

Жири комисијата составена од членови на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата и Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот ги објавува победниците од наградниот натпревар “Македонија се сака на точак”:

Прво место од жири комисијата во износ од 500 евра - Игор Караџоски

 

Прво место 300 евра – Ивица Димоски 360 гласови                                          

Второ место 200 евра – Елизабета Мујоска 190 гласови

 

Трето место 100 евра – Марко Велевачковски 174 гласови    

                                   

Четврто место  Хотел Дрим (две ноќевања за двајца) -  Менде Давитковски 107 гласови 

Петто место Хотел Београд (две ноќевања за двајца) – Мартин Спасовски 90 гласови  

                 

Шесто место Хотел Горица (две ноќевања за двајца) – Бобан Николовски 55 гласови

Седмо место Милениум Палас (две ноќевања за двајца) – Русевска Биљана 54 гласови  

                                                         

Осмо место  Хотел Радика (едно ноќевања за двајца) - Даниел Трајковски 48 гласови

Деветто место Хотел Манастир (едно ноќевање за двајца) – Давид Крстич 44 гласови  

                                                          

Десетто место Туристичка Агенција Путник Гевгелија (едно ноќевање за двајца)  – Сања Грбич 43 гласови

 Единаесето место  Т.А. Холидејс -Хотел Пине (едно ноќевање за двајца) – Јане Џумеркоски 37 гласови  

                                    

Дванаесето место  Етно Село, Старо Нагоричани (едно ноќевање за двајца)  – Живка Груевска 31 гласови

Тринаесето место  Св. Јоаким Осоговски (едно ноќевање за двајца) – Никола Ѓукиќ

Официјалното доделување на наградите ќе се одржи на 12.10.2016 година (среда) во 12:00ч. во просториите на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата., на ул.Ѓорѓи Димитров бр.13, Кисела Вода, Скопје.

Жири комисијата  внимаваше наградените фотографии да ги исполнуваат условите пропишани за учество на наградната игра, односно освен најголем број на гласови, фотографијата да содржи велосипед, да е направена на територија на Р.Македонија и да прикажува некоја од убавините на Р.Македонија (природа или урбани локации). Фотографијата да не биде направена при управување со велосипедот, поради нарушување на безбедноста на сообраќајот при управување со велосипед.

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот

© 2020 rsbsp.org.mk | РСБСП E-mail
Developed by Kajgana Media