Вие сте тука

ДОНАЦИЈА НА РСБСП ЗА НОВОРОДЕНИТЕ БЕБИЊА ВО 2024 ГОДИНА

РСБСП новата 2024 година ја започна со посети на болници во Битола, Скопје, Прилеп, Куманово, Тетово и Струмица. На мајките на првите новороденчиња им беа донирани детски седишта за во автомобил, со желби за среќна Нова година, здравје и многу радосни мигови.
Во име на РСБСП, во Клиничките болници донациите ги врачија:
- во Битола - претседателката на РСБСП м-р Гордана Кожуваровска,
- во Скопје (во Клиничка болница - Скопје и во болницата во Чаир) - Лејла Ставилеци и Емел Фејзула,
- во Прилеп - Марко Богданчевски,
- во Куманово - Берат Кадриу,
- во Тетово - Фиторе Зибери и
- во Струмица - Ацо Киров.

Цели групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот