Вие сте тука

Добитници на награди од проектот „ Безбедни млади возачи“

Во рамки на кампањата „Младост без лудост“, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патишта во соработка со автошколите од АСУЦ „Боро Петрушевски“ и автошколите „Ива обука“, „Мартин“, „Шкорпион“ и „Арди“, организираа натпревар за познавање на сообраќајните правила и прописи, под мотото „Безбедни млади возачи“. 

Ова се резултатите од спроведеното тестирање:

Награди  за најдобрите 16 средношколци:

           1 Ваучер за бесплатно полагање за „ Б- категорија“-

 • Стефан Трајковски (со освоени 100 поени) од СУГС Владо Тасевски Скопје

             10 Ваучери со 50% попуст за „ Б- категорија“ Добитници:

 • Петар Милевски (со освоени 92 поени) од АСУЦ Боро Петрушевски Скопје;
 • Хава Хусени  (со освоени 86 поени) од СУГС Владо Тасевски Скопје
 • Марио Цветковски (со освоени 85 поени) од СУГС Георги Димитров Скопје;
 • Тамара Неделкоска (со освоени 85 поени) од СУГС Васил Антевски Дрен Скопје;
 • Бесим Сулејман (со освоени 84 поени) од АСУЦ Боро Петрушевски Скопје;
 • Ридван Алиу (со освоени 84 поени) од СУГС Владо Тасевски Скопје;
 • Дијана Ивановска (со освоени 84 поени) од АСУЦ Боро Петрушевски Скопје;
 • Христијан Трајковски (со освоени 83 поени) од СУГС Васил Антевски Дрен Скопје;
 • Есмедин Усеинов (со освоени 82 поени) од АСУЦ Боро Петрушевски Скопје;
 • Анела Тахирович (со освоени 79 поени) од СГГУГС Здравко Цветковски Скопје.

          5   Ваучери за бесплатно полагање на „АМ Категорија“

 • Или Небиу (со освоени 82 поени) од СУГС Владо Тасевски Скопје;
 • Димитар Тасевски (со освоени 78 поени) од СУГС Лазар Танев Скопје;
 • Ангела Бојковска (со освоени 78 поени) од АСУЦ Боро Петрушевски Скопје;
 • Ангела Тасевска (со освоени 77 поени) од СУГС Васил Антевски Дрен Скопје;
 • Бојан Митевски (со освоени 76 поени) од АСУЦ Боро Петрушевски Скопје.

Целни групи

 • Автомобили
 • Велосипедисти
 • Деца во сообраќајот
 • Млади
 • Моторциклисти
 • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот