Вие сте тука

XI-та меѓународна конференција „Безбедност на сообраќајот во локалната заедница“ во Бања Лука, Република Српска

м-р Гордана Кожуваровска, претседател на РСБСП, учествуваше со стручен труд на XI-та меѓународна конференција „Безбедност на сообраќајот во локалната заедница“ којa се одржа во октомври 2022 год. во Бања Лука, Република Српска. Организатори беа Министерството за сообраќај и врски и Агенцијата за безбедност на сообраќајот на Република Српска. Конференцијата се одржа под покровителство на Советот за безбедност на сообраќајот на Република Српска, со поддршка од Европскиот совет за безбедност на сообраќајот и Светската здравствена организација, a учествуваа над 250 стручњаци од областа на безбедноста во сообраќајот од земјите од регионот (Република Српска, Република Северна Македонија, Република Србија, Република Црна Гора и Република Словенија).

Цели групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот