Вие сте тука

РСБСП НА ГОДИШЕН БРИФИНГ СО НОВИНАРИТЕ

На 26 декември 2023 г. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата одржа годишен брифинг со претставници на медиумите. Гордана Кожуваровска, претседател на РСБСП, пред новинарите ги презентираше реализираните активности на РСБСП во текот на 2023 година. Акцент беше ставен на големиот број превентивни и едукативни кампањи
поддржани и реализирани во соработка со Министерството за внатрешни работи и Факултетот за безбедност Скопје, како и со Општинските совети за безбедност на сообраќајот на патиштата, бројни институции и здруженија, и секако со поддршка од медиумите. Во своето обраќање Кожуваровска ја истакна важноста на превенцијата, како и неопходноста за изградување на систем на општествени вредности во кој безбедноста во сообраќајот и сообраќајната култура ќе бидат на задоволително ниво. Во таа насока им се заблагодари на новинарите за високото ниво на соработка во текот на изминатата година и за поддршката што постојано му ја даваат на РСБСП во неговото долгогодишно функционирање.

Цели групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот