Вие сте тука

РАБОТНА СРЕДБА ВО АГЕНЦИЈАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА СООБРАЌАЈОТ НА СРБИЈА

Претседателот на РСБСП м-р Гордана Кожуваровска во Белград оствари работна средба со директорот на Агенцијата за безбедност на сообраќајот на Република Србија Бранко Стаматовиќ. На средбата се дискутираше за безбедноста на сообраќајот на патиштата во двете соседни држави, за реализираните заеднички активности во текот на изминатата година и за продолжување на соработката во 2023 година. Договорено е заедничко спроведување на летната кампања „Вози одморен“ наменета за возачите од двете држави, но и за странските возачи кои транзитно поминуваат по коридорот 10 низ двете држави, а се дискутираше и за активностите кои РСБСП и АБС ги спроведуваат за зголемување на безбедноста на децата во сообраќајот.

Цели групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот