Вие сте тука

ОДБЕЛЕЖАНА -ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ 2022

Во периодот од 16-22 септеври низ повеќе градови на РСМ беше одбележана Европската недела на мобилност. РСБСП во соработка со МВР реализираа средби со граѓаните во  Битола, Скопје, Куманово, Гостивар, Струмица, Струга, Ресен, Охрид, Росоман- Кавадарци, Велес, Кочани, на кои разговараа за алтернативните форми на мобилност, каде посебен акцент беше ставен на велосопедизмот. На поголем број велосипедисти им беа поделени едукативни флаери со содржини за поефикасно користење на велосипедот.

 

Цели групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот