Вие сте тука

МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА РСБСП СО АМСМ

Денес во просториите на Авто мото сојузот на Македонија – Скопје, беше реализирана работна средба на која присуствуваа м-р Гордана Кожуваровска, претседател на РСБСП, Тони Јакимовски, секретар на РСБСП, проф. д-р Спасе Јовковски, претседател на АМСМ и Димитар Миновски, генерален секретар на АМСМ. На работната средба беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу РСБСП и АМСМ. Со овој Меморандум се утврди рамката во која ќе се реализира соработката помеѓу РСБСП и АМСМ за активности од заеднички интерес насочени кон унапредувањето на безбедноста во сообраќајот на патиштата.

Целни групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот