Вие сте тука

Десетти меѓународен симпозиум - “Интердисциплинарност, логистика и сообраќај”

Со цел размена на искуство, знаење и позитивни пракси, претставници на РСБСП учествуваа на десетти меѓународен симпозиум на тема “Интердисциплинарност, логистика и сообраќај”, кој се одржа на 03-04 Октомври 2019 година, Улцин- Црна Гора.

На овој значаен меѓународен собир, на кој учествуваа претставници од повеќе надлежни институции од земјите од регионот, РСБСП зема активно учество со научен труд на тема - “Состојби, стратешки мерки и политики за унапредување на безбедноста на сообраќајот на патиштата во Република Северна Македонија”.

Заклучоците и препораките од меѓународниот симпозиум во наредниот период, од страна на РСБСП ќе бидат преточени во конкретни мерки и политики за подобрување на безбедноста на патниот сообраќај во Република Северна Македонија.

Цели групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот