Вие сте тука

Сообраќајно превентивната акција „ДА ГИ ЗАШТИТИМЕ ДЕЦАТА ВО СООБРАЌАЈОТ“.

 
Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата во организација со Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Делчево и во соработка со општинските основни училишта „Св.Климент Охридски“ и „Ванчо Прке“, детската градинка „Весели Цветови“ и полициската станица од Делчево започна со спроведувањето на сообраќајно превентивната акција „ДА ГИ ЗАШТИТИМЕ ДЕЦАТА ВО СООБРАЌАЈОТ“. Цел на оваа акција е запознавање на првачињата и децата од предшколска возраст  со основните правила и прописи во сообраќајот и сообраќајната сигнализација преку едукативни предавања со презентација на сообраќајниот буквар и одржување на нагледни предавања на улица со сообраќајната полиција. Со првите предавања беа опфатени 35 деца од предшколска возраст и 29 првачиња, а планирано е со акцијата да бидат опфатени 194 деца. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата ја подржа оваа акција обезбедувајќи боенки, сообраќајни лектири и банери.“ 
 

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот

© 2020 rsbsp.org.mk | РСБСП E-mail
Developed by Kajgana Media