Вие сте тука

АКТИВНОСТИ ОД КАМПАЊАТА ЗА ПЕШАЦИ ВО ВЕЛЕС

Денес, во Велес, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, заедно со Министерството за внатрешни работи и Факултетот за безбедност од Скопје, продолжија со активности од кампањата за подобрување на безбедноста на пешаците, под мотото „И јас и ти - сите сме пешаци! Безбедноста на прво место!“. Оваа кампања се реализира неколку месеци во голем број градови од РСМ.

Целта на кампањата е да се подигне свеста за подобрување на сообраќајната култура на сите учесници во сообраќајот, а посебно на пешаците како рамноправни учесници во сообраќајот на патиштата. На жителите на Велес им беа упатени апели за почитување на сообраќајните правила и прописи, особено оние кои се однесуваат на пешаците, и се даваа препораки за однесување и на пешаците и на возачите затоа што нивната безбедност е заедничка грижа и треба заедно да придонесеме за поголема безбедност на сообраќајот.

Цели групи

  • Автомобили
  • Велосипедисти
  • Деца во сообраќајот
  • Млади
  • Моторциклисти
  • Пешаци

Ваши предлози и коментари

Преку овој формулар можете да изнесувате корисни идеи, предлози и проекти од сите сфери во безедноста на сообраќајот.

Контакт формата на веб страницата служи исклучиво за поднесување електронски пораки и контакт со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Податоците испратени преку неа, како име и презиме, e-mail, телефон за контакт и содржина на пораката служат исклучиво за контакт со испраќачот на пораката и нема да бидат споделени со трети лица.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот