Новости и Активности

You are here

Меѓународна младинска обука на тема: „Младите и безбедноста во сообраќајот"

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата со поддршка од Национална агенција за европски образовни програми и мобилност и во соработка со партнерите од земјава и странство, а во рамките на програмата Еразмус плус, организира меѓународна обука за млади лица на тема: „Младите и безбедноста во сообраќајот“. Обуката се реализираше во периодот 01.11.2017 - 07.11.2017 во центарот за обука на СИЗ „ Македонија сообраќај“ – Америт - Скопје и на истата учествуваа 40 учесници од 6 различни земји.

Повик за учесници - ОБУКА „Младите за безбедноста во сообраќајот“

Фотографии од настанот

Објави од медиуми

Скопје е домаќин на меѓународна младинска обука за безбедност во сообраќајот - skopjeinfo.mk

Меѓународна младинска обука на тема „Младите за безбедност на сообраќајот“ - kajgana.com

Младите ќе учат за сообраќајната безбедност - novamakedonija.com.mk

 

Target Groups

  • Cars
  • Childrens in traffic
  • Cyclists
  • Motorcyclists
  • Pedestrians
  • Teenagers

Your suggestions and comments

You can present useful ideas, proposals, and projects from all spheres in traffic safety through this form.

The contact form on the website is used exclusively for submitting electronic messages and contact with the Republic Council for Road Traffic Safety. The data sent through it, such as name and surname, e-mail, contact phone, and the content of the message are used only for contact with the sender of the message and will not be shared with third parties.

Компании кои се грижат за безбедноста во сообраќајот